Vrije tijd  I  Vrijwilligerswerk     -    Aan deze pagina wordt gewerkt (2022-01)

Vrijwilligerswerk!

Vergroot je dorpsgevoel...

Image
Volwassenen & senioren

.

.

Lunteren Aktief

DORPSHUIS HET WESTHOFFHUIS, Dorpsstraat 28
Denk aan: Bibliotheek, Biljarten, Bridgen, Creatief, Fotografie, Gymnastiek 55+, Huiskamerdiner, Junior biozz, Herfstfair, Keramiek, Kinderkoor Westhoffhuis, Programmeren met scratch, Spaans, Stijldansen, Westhoffkoor, Yoga

BUURTCENTRUM DE SCHAKEL, Schaepmanstraat 58
Denk aan: Bloemschikken, Boetseren, Eetcafe, Engelse les niveau A2 en A2, Fitles, Gymnastiek, Haken, Kaarten, Line dance, Koersbal, Moluks koken, Porselein schilderen, Spelletjesmiddag, Sjoelen, Tafeltennis, Talentplus, Tekenen, Zaterdagmiddaguitje

DIENSTENCENTRUM DE VRAAGBAAK, Dorpsstraat 28
Denk aan: Repariaties in huis, PC hulp aan huis, Fietsmaatjes, Zorgbus. Hulp bij administratie en hulp bij het invullen van formulieren, Verzorging van tuin; het tuinpad sneeuwvrij maken, blad harken, Contact met een maatje; iemand om mee te wandelen of fietsen, een kopje koffie te drinken, een spel te spelen, of gewoon een gezellig praatje te maken. Samen koken, Tijdelijke ondersteuning van mantelzorgers

info@devraagbaaklunteren.nl www.devraagbaaklunteren.nl

Elke Lunteraan draagt een steentje bij.

 - - -

Powerful Functions Support

Aenean fermentum magne nislvel rutrgm

Full-on Specialties Support

Aenean fermentum magne nislvel rutrgm

100% High Efficiency Assurance

Aenean fermentum magne nislvel rutrgm

Quality Reliability Assurance

Aenean fermentum magne nislvel rutrgm

Creative Web Design

Aenean fermentum magne nislvel rutrgm

Multiple Topics Selection

Aenean fermentum magne nislvel rutrgm

Image
Wright

Aliquam

Consultant

Middelpunt van Nederland

In het geografische hart van Nederland, rondom de Lunterse Goudsberg, ligt een gebied met uitzonderlijke natuurlijke, cultuurhistorische en geologische kwaliteiten. Actief stuifzandgebied, ongerepte heide waarop heidekoeien rondlopen, Celtic Fields met de reconstructie van een ijzertijdboerderij, middeleeuwse engen en een hessenweg, restanten van 19de-eeuwse industrialisatie, het (communale) Luntersche Buurtbosch met uitzichttoren De Koepel daar midden in en zeldzame flora en fauna vormen de ‘schatten’ in dit gebied. De Goudsberg: voor jong en oud de moeite van het ontdekken waard! Wandel of fiets door het gebied en zoek die ‘schatten’ en de ‘kijkers’ die er dichtbij staan. Met die ‘kijkers’ kun je niet wegkijken, je kijkt terug. Afbeeldingen en teksten geven informatie over de plek waar je staat. Een visuele reis door de tijd dus en dat rondom het Middelpunt van Nederland.

www.middelpunt.nl

Image
Wright

Aliquam

Consultant

Beleef Lunteren

De stichting heeft als doel samen met de Lunterse bevolking, verenigingen en stichtingen, scholen, ondernemers en vrijwilligers programma’s en evenementen te maken die Lunteren in alle aspecten laten zien en beleven! De mooie natuur, bijzondere monumenten, rijke historie, heerlijkheden van de streek, en verhalen en gebruiken als materiaal en immaterieel erfgoed van ons allen is wat ons Lunteranen verbindt! Op de website vindt u leuke, leerzame en vooral Lunterse activiteiten!

Image
Wright

Aliquam

Consultant

Dorpsraad

De Dorpsraad Lunteren is een verbindend platform gericht op het bevorderen en/of behartigen van de belangen van de inwoners van ons dorp. Wij zijn proactief aan de slag met onderwerpen zoals: welzijn, bouwontwikkelingen, verkeer en vervoer, veiligheid, landschap en buitengebied en met het realiseren van het gewenste toekomstbeeld van Lunteren. Kortom, met onderwerpen die er voor Lunteren toe doen!
Enkele keren per jaar vinden er openbare vergaderingen plaats. Hierbij mag iedereen die geïnteresseerd is komen luisteren en meepraten. Tijdens deze vergaderingen zijn vaak deskundigen en/of wethouders, die over besproken onderwerpen gaan, aanwezig. 


Image
Wright

Aliquam

Consultant

Lunteren in Kerstsfeer

Lunteren in Kerstsfeer is al sinds 2008 een hele leuke gezellige “intieme” kerstmarkt in het centrum van Lunteren. Het is door de jaren heen echt een soort reünie geworden waar Lunteranen en natuurlijk ook niet Lunteranen elkaar op de tweede zaterdag van december op deze gezellige kerstmarkt treffen. Of men nu komt voor de vele kraampjes met allerhande kerst gerelateerde artikelen of voor een van de optredens van de vele koren die optreden, het is gewoon allemaal heel erg gezellig.

Begin december wordt het Nieuwe Erf al in “kerstsfeer” gehuld. Op het Nieuwe Erf staat dan een mooie grote verlichte kerstboom met daar omheen sfeervolle afbeeldingen, ook het Aarfhuus wordt versierd en kunnen we daar allen nog enkele weken van genieten. Tijdens de kerstmarkt zijn er voor de kinderen gratis attracties oa een treintje, ze kunnen broodjes bakken en ook de lampion-optocht vertrekt vanaf dit punt. Verder zijn er op het Aarfhuus diverse optreden van koren en kinderkoren (zie ons programma) en hebben we het afgelopen jaar ’s avonds kunnen genieten van de muziek van De Dolle Boer. Het is tot 21:00 uur er heerlijk vertoeven rond de vuurton en eten en drinken is ruimschoots aanwezig.

De markt Vanaf 13:00 uur zijn er tientallen kramen gevuld met de meest uiteenlopende artikelen de producten uitgestald en kan de markt beginnen. Er kunnen kramen gehuurd worden maar met onze vrijwilligers vullen we ook enkele plaatsen zoals de oliebollenkraam, de Prijzenstal (de verloting) huisjes met spelletjes als sjoelen en sneeuwbal gooien en eten en drinken. De markt eindigt om 20:00 uur.


Lampion-optocht naar De Honskamp
Tijdens de kerstmarkt rond 18:00 uur vertrekt vanaf het Nieuwe Erf een lampion- optocht richting verpleeghuis De Honskamp waar alle kinderen gratis een lampion krijgen aangeboden en kunnen deelnemen. De optocht wordt geleid door veldwachter Jan de Schrik en een arrenslee die voorgetrokken wordt door een pony van Stal Franken. Notaris Pippeling en zijn malle hulpje Dingertje sluiten deze vrolijke stoet. Alle de bewoners van De Honskamp krijgen een attentie aangeboden door Lunteren in Kerstsfeer. De arrenslee staat vol met tasjes die gevuld zijn met wat lekkere dingen, een leuke kadootje en een speciaal voor Lunteren in Kerstsfeer ontworpen kerstkaart. Van de basisscholen uit het dorp worden groepen gevraagd om een kerstgroet in de kaart te schrijven.

Meer dan 60 vrijwilligers werken elk jaar weer mee.

Lunteren in kerstsfeer is een activiteit van Stichting Lunters Dorpsvermaak. U kunt contact met ons opnemen via luntereninkerstsfeer@gmail.com